Huis

renoveren?

Als u uw huis wilt renoveren heeft u waarschijnlijk een aannemersbedrijf/bouwbedrijf nodig. Op deze website vindt u meer informatie over het renoveren van uw huis. Daarnaast kunt u tot wel 6 aannemers uit uw regio vergelijken. Zo bespaart u tot wel 30%!

Vergelijk offertes Bespaar geld

Een renovatie vergunning nodig?

Als u een renovatie gaat doen dan kan het nodig zijn om een bouwvergunning aan te vragen. Het beste kunt u met het bouwbedrijf overleggen of dit wel of niet het geval is. Ook is het slim en verstandig om te kijken welke opties er zijn. U kunt ook naar de afdeling bouwzaken gaan om daar te kijken of het wel of niet nodig is om een bouwvergunning aan te vragen. Soms kunt u het afdoen met een melding bij de afdeling bouwzaken van een gemeente.

Hoe kunt u een vergunning aanvragen?

Als er een vergunning nodig is dan kunt u dat via het internet doen bij het omgevingsloket.nl. Ook kunt u nog gebruik maken van een papieren versie. Hiervoor kunt u gewoon naar een afdeling bouwzaken gaan in uw gemeente. Normaal gesproken heeft u binnen acht weken een reactie op de vergunning aanvraag. Mocht het om een wat meer complexe aanvraag gaan dan moet u rekenen op een termijn van een half jaar.

Wat kost een vergunning aanvragen?

De bouwleges verschillen per gemeente. Het is goed om bij uw gemeente te informeren naar de kosten van het aanvragen van een bouwvergunning. Kijk naar de mogelijkheden om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Wie doet de aanvraag van de vergunning?

Een vergunning aanvragen kunt u zelf doen. Ook kunt u het uitbesteden en het door de architect te laten doen of door het bouwbedrijf. Ze kennen het klappen van de zweep en kunnen u hierdoor veel beter helpen. De aanvraag kan hierdoor veel sneller verwerkt worden. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Natuurlijk zullen de prijzen wat hoger zijn als u het aanvragen van een vergunning van een renovatie door iemand anders laat doen. Dat is echter logisch.